Frej - Forædling af robuste og ernæringsrigtige sorter til økologisk jordbrug
Projektets formål er at igangsætte en fokuseret dansk sortsforædling af vårbyg og vårhvede rettet mod de specielle krav til sygdomsresistens, ukrudtskonkurrence og udnyttelse af næringsstoffer, der skal opfyldes for at skabe en robust og højtydende økologisk produktion. Yderligere introduceres et nyt forædlingsmål rettet mod sundhedsmæssige kvaliteter. Projektet understøtter en markedsdrevet økologisk vækst inden for hele kæden fra forædling, over forhandlere af såsæd til den økologiske landmand og videre til forbrugeren.
Bragt i ØKOLOGI - inspiration til jordbruget nr. 10 i december 2016.
Markvandring om vårbyg, vårhvede og havre d. 23. juni 2016.
Mødet blev afholdt d. 14. november 2016 hos SEGES.
Program for markvandring d. 23. juni 2016
Fællesannonce for fire markvandringer 180x262 mm til ØKOLOGI - inspiration til jordbruget.
Fællesannonce for fire markvandringer 261x180 mm til Økologi&Erhverv
Nye metoder til registrering af sorters ukrudtskonkurrenceevne er indført som en del af forsøgsprotokollen for økologiske sortsforsøg i vårbyg fra 2017 efter at have været afprøvet i forsøgene i en fire-årig periode
s 268-297 i den samlede oversigt over landsforsøgene 2016.
Fremvisning af de økologiske forsøg på Lolland for en gruppe på 20 finske økologiske landmænd og konsulenter.
Markvandring om sorter, grønne proteinafgrøder og radrensning d. 4. juli 2016 i Lemvig.
Markvandring om sorter til økologisk dyrkning d. 30. juni 2016 i Odder.
Oplæg af Anja Olsen, Kræftens Bekæmpelse, ved følge- og styregruppemødet d. 14. november 2016.
Oplæg af Tove Mariegaard Pedersen på kontaktudvalgsmøde d. 7. dec. 2017.
Præsentation på styregruppemøde d. 5. februar 2016
Oplæg af Tove Mariegaard Pedersen på følge- og styregruppemødet i FREJ d. 14. november 2016 på SEGES.
Præsentation på temadag om økologisk sortsudvikling d. 29. februar 2016
Havre er kendt for at indeholde store mængder umættede fedtsyrer, E-vitamin samt kostfibre, der har en positiv effekt på vores tarmsundhed. Samtidig er det den kornsort i DK, der har flest betydende vitaminer og mineraler.
Udarbejdet af KU og SEGES.
Fuldkorn har et højt indhold af kostfibre, vitaminer, mineraler, umættede fedtsyrer og planteøstrogener med sundhedsfremmende egenskaber.
Oversigt over forsøgsplaner og enkeltforsøgsresultater 2016.